måndag 12 januari 2015

TRANSSEXUELL


Jag föddes som kvinna och trivs med det. Skulle inte byta kön för alla pengar i världen men...

...Tänk att födas i en kropp som inte känns som sin egen. Att känna att man inte tillhör det kön som befinner sig mellan benen. Att vara en kvinna i en mans kropp eller tvärtom. Tänk att behöva gå igenom det. Kan man ens tänka sig det? Att behöva förklara och ursäkta sig själv för den man är varje dag. Att hela tiden känna sig obekväm i sig själv. Att inte veta vem man är eller hur man ska definiera sig själv. 

Jag anser att det är en självklarhet att alla människor ska ha rätten att få känna sig bekväma i sig själva. Oavsett vad det innebär. Vill du vara kvinna, var en kvinna. Vill du vara man, var en man. Vill du vara katt, var en katt. Vill du inte tillhöra något, gör inte det. Visst kan man gräva djupare i den diskussionen och argumentera för att en människa rent biologiskt sett inte kan vara en katt. Att en man inte kan vara en kvinna för att kroppen inte är byggd så. Det är sant. Vi föds från grunden som man eller kvinna...

...MEN då kan vi också ställa oss frågan, hur stor roll har könet egentligen? Spelar det verkligen så stor roll om man har en kuk eller fitta när själen, hjärtat eller hjärnan säger något annat? Jag kan inte svara på den frågan, men jag tror inte det. Om man väl skulle befinna sig i den positionen som transpersoner gör så spelar det nog ingen roll. 

En annan fråga vi kan ställa oss är om det här är rätt eller fel? Är det fel att vilja vara kvinna om man föds som man? Bryter det mot någon lag att känna att man inte tillhör det kön man föddes som? Jag hoppas att vi alla kan komma överens om att svaret på dessa frågor är nej, nej och åter nej. I och för sig kanske det inte är rätt heller, men det är definitivt inte fel. 

"Transpersoner kommer hädanefter inte tillåtas körkort. De ryska myndigheterna betraktar dem som psykiskt störda och 
därmed en fara för trafiken." 

För mig är det här helt obegripligt. Jag tycket att det är stort kliv i fel riktning. Det är inget annat än ett brott mot de mänskliga rättigheterna. Det vandrar omkring psykopater och Gud vet vad på gatorna som dagligen är ett hot för befolkningen, men då väljer man att skydda trafikanter och övriga befolkningen mot personer som helt enkelt inte trivs i sitt kön. För de utgör säkert en oerhört stor fara, tänk en man som vill vara kvinna bakom ratten- det går ju inte!

Jag tror att om det är några som borde betraktas som psykiskt störda så är det de ryska myndigheterna. Punkt och slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar