måndag 19 januari 2015

Jag tänker le.


Ni vet när man verkligen inte ska bry sig. När man vet att det inte är värt att lägga ner energi på något. När man egentligen bara ska le och hålla huvudet högt. Ni vet när man verkligen försöker gör allt det där men misslyckas. Jag gjorde det idag. Jag blev arg och kunde inte låta bli att försöka få reda på sanningen. Vem hade sagt vad och vem talade sanning? Det spelade egentligen ingen roll, men jag kunde inte låta bli. Ångrade direkt att jag ens försökt. Insåg direkt att skitsnacket inte spelade någon roll. Det gör det aldrig. Nu menar inte jag skitsnack som i att dricka vin och prata med sina tjejkompisar. Jag menar riktigt skitsnack som i rykten, lögner och falska anklagelser. Jag menar de här idioterna som inte kan låta bli att förstöra och skapa konflikter mellan andra. De här idioterna som älskar att stå och se på dramat de själva skapat. 

Ännu en gång insåg jag att jag lagt ner onödig energi på saker som inte spelar någon roll. Jag lät de här idioterna påverka mig och dränka mig i negativ energi. Men min ilska och frustration gick snabbt över. Tack vare han. Han påminde mig om att skitsnack alltid kommer finnas. Man kommer aldrig kunna smita undan det. Men man kan alltid välja att inte bry sig. Han påminde mig om att det finns en anledning till varför folk snackar skit. Avundsjuka. Osäkerhet. För att jag står högre upp än dem. 
Han talade om för mig att jag är bättre än dem. Starkare än dem. Att de inte är värdiga min dyrbara tid. Att jag bara ska le och hålla huvudet högt. Han påminde mig om hur viktigt det är att vara säker i sig själv. Att inte sjunka till deras nivå. 

Så jag log och jag tänker fortsätta le. Jag tänker helt enkelt inte bry mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar