måndag 17 november 2014

Att vara tonåring.

Att vara ungdom är som att försöka vinna ett lopp med en bruten fot när alla är emot dig. 
Det är hemliga nattsamtal med någon som du inte ens kommer prata med nästa vecka.
Det är ett ständigt sökande efter en röst som inte kommer peka ut alla dina brister när du står framför spegeln. Det handlar om att hitta sig själv. 
Och om det är något jag lärt mig från skolan, så är det att du måste tappa bort dig själv i varenda korridor för att kunna finna dig själv. 
Du måste tappa bort dig själv i hans själ för att kunna hitta hans hjärta. 
Du måste helt enkelt tappa bort dig själv för att kunna finna dig själv, och medan du gör det måste du hålla dig själv i handen. 
Att vara ungdom är att vakna upp för sent på en onsdagsmorgon med en ogjord läxa vid sidan av sängen. 
Vid sidan av sängen bredvid mobilen med alla obesvarade frågor från någon som du trodde stod på din sida.
 Det är som att spela piano med alla tangenter på fel plats och du tror hela tiden du vet vad som väntar dig och när det väl händer blir det aldrig som du förväntat dig. 
Men du fortsätter att spela ändå, trots att det låter förjävligt. 
Att vara ungdom är att se träden utanför ditt hus som dör varje höst för att sedan födas på nytt varje vår och tänka att det är mer än vad du någonsin skulle kunna klarat av.
Att vara ungdom är att falla ner i för djupa hål, och gråta ut medan någon säger att allt kommer bli okej. Det är att skratta okontrollerat vid alla möjliga idiotiska tillfällen. 
Det är att göra galna saker som man ångrar men sedan skrattar åt på måndagslektionen.
Att vara ungdom är som att gå på en väg med mötande trafik och samtidigt hålla ditt huvud högt. Det är att försöka att komma i tid till åtminstone en lektion varje dag.
Att vara ungdom är så mycket mer än vad jag just skrivit, det är helt enkelt jävligt svårt att skriva om att vara ungdom. Det är helt enkelt jävligt svårt att vara ungdom.

Varför är jag så djup? Antar att jag bara är en vanlig ungdom med för mycket tid att tänka.

Ha en bra kväll. PUSS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar