torsdag 2 oktober 2014

I Sverige gillar vi sex.


Sex är något vackert. Sex är passion. Sex är kärlek. 

Sex är en handling som sker på två människors villkor. 
Sex handlar om respekt, om att ge och ta, samt accepterande och förståelse. 

Varför har jag sex? Jag liksom många andra har sex för att jag känner en lust till det, eller helt enkelt för att jag vill. Inte för min pojkväns skull, inte för någon annans skull. Att ha sex med mig ska ske på mina villkor och ingen annans. Ingen ska ha rätt att ta makten över min lust och min kropp. 

 Det sker omkring sextiotusen våldtäkter i Sverige per år. Femtusen per månad. Etthundrasextiofyra per dag. En av fyra kvinnor i Sverige kommer en eller flera gånger bli våldtagen under deras livstid. Sverige har enligt statistik de högsta antalet våldtäkter i Europa, och är även ett utav Europas länder som är sämst på att klara upp våldtäktsbrott. 

För dessa sextiotusen personer som varje år utsätts är sex inte längre något vackert. Sex är inte passion och kärlek för dem längre. För de personerna skedde det inte på deras villkor. Ingen Respekt. Inget accepterande. Ingen förståelse.

Jag som ung tjej. Jag som gillar att gå ut och ha roligt på helgerna. Som gillar att ha på mig fina kläder och klackskor. Varför ska jag behöva vara rädd? Varför ska jag behöva oroa mig för att gå hem själv på nätterna?

Varför ska jag bli bestraffad för att någon annan i brist på respekt tar makten över min kropp? Hur kan det vara mitt fel eller någon annan tjejs fel? Hur kan jag vara för full så att jag får skylla mig själv? Hur kan mitt nej inte vara ett tillräckligt nej?

Jag vill klargöra en sak. INGEN annan människa får på något sätt ta makten över en annan människas kropp. Varför ska vi göra det så komplicerat när det egentligen är så enkelt? Man får inte ha sex med någon som inte vill. Om man har det, då ska man straffas. Punkt.

Hur kommer det sig att man frisläpper våldtäktsman efter våldtäktsman? Hur kommer det sig att man inte dömer till offrets förmån? Jag förstår inte hur man  som juridisk expert kan sitta i rätten och med ett rent samvete kunna tala om för någon som blivit våldtagen att hon borde varit tydligare. Att hon kunde sagt ifrån mer än vad hon redan gjorde. Att hon inte borde tagit på sig den korta kjolen. Att hon egentligen får skylla sig själv för att hon är tjej.

Jag tycker att det är skamligt att bo i ett land som påstår sig vara så bra på alla sätt och vis när faktum är att vi lider av stora samhällsproblem. Vi har en våldtäktslag som inte ens fungerar. Jag anser att det är ett av våra största problem här i Sverige och jag tycker det är dags att det sker en förändring.

Jag som är en tjej, som betraktas som offer. Jag som kanske är en utav de fyra kvinnor som kommer bli utsatt någon gång under min livstid. Jag vill kunna vara säker på att de monster som förstör mitt liv åker fast.

Mina sista meningar vill jag dedikera till alla jurister: Lek med tanken att just er dotter blir våldtagen. Att en eller flera killar sliter av henne kläderna, tar hennes mobil och låser in henne i ett rum där de sedan turas om att njuta av hennes kropp. Hon, eran dotter ligger paralyserad och vågar inte göra annat än att vänta på att det ska vara över. Att hon, eran dotter efter det aldrig mer kommer bli densamma.
Skulle ni ändå frisläppa de killarna då? Skulle ni sagt till er dotter att hon inte var i ett hjälplöst tillstånd och att hon borde gjort mer? Det hoppas jag verkligen inte.

18 kommentarer:

 1. För att klargöra din statistik en aning. 60 000 våldtäkter per år på ungefär 4 500 000 kvinnor i detta land med en ökning på befolkningen på runt just 60 000 kvinnor om året blir det nätt och jämt 1,3% kvinnor om året som blir våldtagna. Det blir runt 1-2 per 100 kvinnor under en livstid och inte dessa 1 på 4 som du påstår.

  Försvarar inte våldtäkt på något sätt och hade gärna sett hårdare straff som båda långa fängelsestraff samt kastrering på våldtäktsmän / pedofiler. Sen de få fall av kvinnor som detta rör är väl bara att låsa in.

  men rätt ska va rätt ! keep up the fighting spirit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt stor skillnad på 25% och 1,3% faktiskt...hur kan man missa fakta så grovt?

   Radera
 2. Det kan rimligtvis inte vara så att det anmäls mer i Sverige än i andra länder också? Det känns som att mörkertalet är ännu större utomlands än i Sverige? Med det sagt motsäger jag inte det du sa, bara en tanke.
  /Kille

  SvaraRadera
 3. Precis som "Kille" säger så anmäls en större procent av begånga våldtäkter i Sverige än i andra länder, dessutom så ser våra väldtäktslagar lite annorlunda ut, vilket är varför talet är så högt i Sverige. Mörkertalet är fortfarande ganska stort, men det är katastrofalt i andra länder där de flesta våldtäkter inte anmäls. Dels på grund utav att förövaren är någon som offret känner men också för att våldtäktskulturen har ett starkare fäste i de flesta andra länder i europa, tyvärr.

  Jag, som studerande av kriminologi, tror inte en sekund på att Sverige har flest våldtäkter i europa, men med det sagt så är varje våldtäkt en för mycket och jag hoppas, och tror, att vi är på väg åt rätt håll vad gäller att döma de som begår dessa brott. Det har varit för dåligt för länge och allt fler börjar se det.

  SvaraRadera
 4. Jag är emot våldtäkt helt och hållet. Ingen kvinna ska behöva erfara något så vidrigt. Men nu är det så att män och kvinnor fungerar på väldigt olika sätt. Det ligger i mannens natur att tappa omdöme och förnuft när han blir upphetsad. En klar majoritet, jag vågar säga 99% av alla världens män kan behärska sig även om de tappar omdöme och förnuft när de ser en lättkläd kvinna/tjej men den procenten som inte gör det kan inte anklagas på de premisser som du själv och många andra tjejer vill ge. Det är som att säga, ''En mus ska kunna leka, hoppa och ha sig utan att katten ska röra den'' eller '' Ett får ska kunna få röra sig fritt utan att vargen ska behöva äta upp det''. Du vill dricka alkohol, klä dig utmanade, ha klackskor, gå ensam på gator och torg på natten och ändå kräva att de där 1% av män som inte kan behärska sig ska låta dig vara. Det är ologiskt och bara dumt tänkande. Du genom ditt beteende sänder signaler som leder till beteenden hos männen, beteenden som inte är önskvärda. Det är psykologiskt. Visst är det fel med våldtäkt men har tjejen/kvinnan underlättat för männen så får hon skylla sig själv. Det du säger med ditt inlägg är Du som tjej får bete dig som du vill. Dricka, gå ensam där det är mörkt, klä dig utmannade men ändå ska en annan människa inte få bete sig som de vill även om beteende hos andra parten är ett svar på ditt beteende. Sedan tycker jag att lagen bör skärpas så att de som begår brottet och våldtar en kvinna/tjej trots att hon inte har druckit, klätt sig utmanande eller vistats på avskilda ställen, de ska få ett hårdare straff.

  SvaraRadera
  Svar
  1. med andra ord
   katter äter möss
   vargar äter får
   män våldtar kvinnor

   låter ju rimligt

   Radera
  2. Alltså är det också ok att mörda om man har en dragning som gör att man vill det? Eller begå alla andra typer av brott bara för att man har en viss dragning och inte "kan" kontrollera sig själv?
   Jag kanske få ta din bil bara för att jag tycker den är så fin så jag kan inte låta blir, eller slå sönder den för jag tycker den är för ful för att existera?

   Förstår du hur idiotiskt din argumentation låter?

   Det är aldrig, under några omständigheter, ok att ta sig makten över någon annan människa oavsätt om denne är naken eller går i burka.

   Radera
 5. 1. Vi importerar hundratusentals analfabeter och våldtäktsmän varje år.
  2. Mänsklig natur.

  Där har du förklaringarna på "varför".

  Seså, gå nu och rösta för fortsatt sinnessjuk massinvandring 2018.

  SvaraRadera
 6. lol TOralf gå och häng dig.

  SvaraRadera
 7. Rättning: Hen!

  Det är inte bara hon som kan utsättas för våldtäkt. Det kan även han...

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. BRÅ uppskattar mörkertalet till 28000. Av dem är ca 700 när kvinnor är den som våldtar, oftast barn och andra kvinnor som offer. Antalet anmälda våldtäkter är 6000 fall per år... och det är inte 6000 offer... utan om något offer våldtagits 10 gånger räknas det som 10 anmälningar.
  Av De 6000 är 300 överfallsvåldtäkter på stan där man inte vet vem som våldtog. Det är 5%
  Resterande 5700 fall är kompisar, sambo eller släkting som förövare. Polisen griper dem alla. Av de 5700 fall läggs 5400 fall ner av åklagaren för att för mycket inte stämmer för att ens ta det till domstol som ord mot ord. 300 fall går till domstol. 200 leder till fällande dom.
  Trots att bara 200 döms, listas tusentals fall som "uppklarade". Vad det nu betyder, när ingen straffats. Källa BRÅ.
  Siffrorna är nog hemska ändå... utan att man ska behöva hitta på och använda kreativ matte som ger låga mattebetyg. Våldtäkt är hemskt.
  I andra västländer brukar man tala om mörkertal på 2-3 gånger antalet anmälda. I Sverige väljer kvinnojourer att räkna på 5 gånger fler än antalet anmälda, precis som i korrupta tredjevärldensländer. Men det kanske stämmer. Det vet inte jag. Izabella dock räknar på 10 gånger fler än antalet anmälda.
  Sådan siffra har väldigt lösa grunder, och kan bero på hur många man frågat och hur man ställer frågan för att få fram den agenda man felaktigt vill beskriva.
  I denna undersökning säger 50% av alla män,att de haft sex mot sin vilja.
  http://time.com/37337/nearly-half-of-young-men-say-theyve-had-unwanted-sex/.
  Vilket skulle krossa mörkertalet om 2.5 miljoner svenska män ska in i statistiken.
  Om vi ska kunna komma fram till lösningar, krävs att vi har så sanningsenliga data som möjligt att jobba med.

  SvaraRadera
 10. Bra video.
  https://www.youtube.com/watch?v=QMmgVjx7s7M
  Talesperson för kvinnojour, som säger att de män som INTE våldtar är undantag.

  Och det är från sådana "pålitliga" källor som mörkertalet arbetas fram.

  99.9988% av alla svenska män anmäls inte för våldtäkt i år enligt polisens uppgifter.
  5% av de 0.001225% av manliga befolkningen som faktiskt anmäls går till domstol.

  SvaraRadera
 11. Ursäkta men varför är det alltid så att det är vi kvinnor som ska anpassa oss till männen? Jag har en dotter som pluggar bygg och anläggning och en dag hade hon på sig ett lite urringat linne, läraren gick då fram till henne o bad henne att gå och byta om för att killarna i klassen inte fick nått gjort. Och som ursäkt sa han "killar är ju som dom är". Varför ska hon få gå och byta om för att hon har en lätt urringad tröja medans om killarna i klassen skulle springa runt utan tröja skulle va helt okej? Nej men juste för killars rätt att få bära precis vad dom vill är högre än vad vi tjejer får. Jag som tjej kanske blir jätte illa till mods av att dom springer tröjlösa osv men de är de ingen som tänker på för de är ju vi som ska behöva anpassa oss till männen.. så tycker inte ni män ska få kalla er män om ni inte kan respekterar kvinnor på samma sätt som ni respekterar männen i er omgivning.
  För en RIKTIG MAN vet hur man behandlar en kvinna.

  SvaraRadera
 12. För mycket fri vilja hos fruntimmer, dom ska hålla käft helt enkelt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Jag lovar att jag ska hålla käften när jag inte längre behöver vara rädd för män som dig!

   Radera
 13. Kamagra finns att köpa www.intimleksaker.com
  Rekommenderar SEXLEKSAKER www.intimleksaker.se
  http://intimleksaker.com
  http://intimleksaker.se

  SvaraRadera